Първата годишнина от инаугурацията на Тръмп бе белязана от истински хаос

Първата годишнина от инаугурацията на Тръмп бе белязана от истински хаос

Първата годишнина от инаугурацията на Тръмп бе белязана от истински хаос

Първата годишнина от встъпването в длъжност на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп бе белязана от истински хаос, след като правителството спря работа, а в десетки градове в цялата страна бяха организирани протести, коментира британският вестник The Guardian, цитиран от агенция Фокус. Близо 800 хил. федерални служители получиха разпореждане да останат вкъщи, след като Белият дом и Конгресът не успяха да постигнат компромис по законопроекта за държавните разходи. От съществено значение е персоналът на Въоръжените сили на САЩ да останат на работа, но ако ситуацията продължи, на тях вероятно няма да им бъдат изплатени възнагражденията. 

Американските военнослужещи зад граница бяха сред първите, които „вкусиха“ последиците от ситуацията във Вашингтон, след като стана ясно, че няма да имат възможност да гледат неделните плейофи от Националната футболна лига на САЩ, тъй като мрежата за излъчване на въоръжените сили спря работа. 

Тръмп отмени пътуването си в комплекса Мар-а-Лаго в щата Флорида, където се надяваше да отпразнува с гала вечеря първата годишнина от поемането му на президентския пост. 
Вместо това, държавният глава взе решение да остане във Вашингтон. Там обаче десетки хиляди американци отбелязаха с шумни демонстрации годишнината от протестите срещу него. Подобни акции бяха организирани и в редица други големи градове в цялата страна, подчертават от редакцията на британското издание. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ