Путин дава ежегодната си пресконференция в Москва (на живо)

Руския президент Владимир Путин дава ежегодната си пресконференция  в Центъра за международна търговия в Москва, предаде ТАСС.

На пресконференцията присъстват близо1900 журналисти, голяма част от които представляват регионални медии от Русия. В залата работят и журналисти от федерални и чуждестранни средства за масова информация.

Първият въпрос към Путин бе за климатичните промени и за това какви щети могат да нанесат на Русия.

„Никой не знае причините за глобалните промени в климата“, каза държавният глава, като допълни, че в историята на Земята е имало периоди на затопляне и охлаждане и това може да зависи от процеси във Вселената, предаде БНР. 

„В момента да се разбере как съвременното човечество влияе на промените в климата е сложно, но да се прави нищо също не може. Русия трябва да предприеме максимални условия, за да не се променя климатът драматично. За Русия този процес е сериозен: темпото на ръст на температурите у нас два пъти и половина по-високо от средното за планетата“, отбеляза Путин. 

Путин се среща с журналисти на подобни големи пресконференции всяка година от 2001 г. досега с изключение на периода от 2008 до 2012 г., когато бе премиер на Русия. През последните години този вид мащабни прояви се организират през декември и фактически се прави равносметка за годината.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ