Путин призова съседите за нормализиране на отношенията

Путин призова съседите за нормализиране на отношенията

Путин призова съседите за нормализиране на отношенията

Руският президент Владимир Путин призова съседните страни да нормализират отношенията си с държавата му и твърди, че санкциите, наложени срещу нея, може да имат полза.

„Нямаме лоши намерения към съседите ни, няма нужда да ескалираме ситуацията, да налагаме ограничения, ние изпълняваме всички задължения“, обяви Путин по време на церемония по вдигане на флага на нов руски ферибот, съвместен проект между Русия и Турция, пише CNN.

Путин каза, че руската икономика ще се адаптира към настоящата ситуация. „Ще трябва само да преместим някои проекти малко вдясно, за да придобием някои допълнителни компетенции… В крайна сметка дори ще се възползваме от това, защото ще придобием допълнителни компетенции“, каза той.

Държавите по света наложиха поредица от санкции срещу Русия в опит да притиснат Путин в напредването на инвазията в Украйна.

Великобритания, страните от Европейския съюз, Канада и САЩ обявиха миналата седмица, че ще изключат някои руски банки от SWIFT – мрежата с висока степен на сигурност, която свързва хиляди финансови институции по целия свят. Всички те затвориха и въздушното си пространство за руски самолети. Швейцария на свой ред пък прекъсна дългогодишния си неутралитет и обяви, че ще наложи санкции, аналогични на тези на ЕС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ