Реформаторите канят ГЕРБ на среща

Реформаторите канят ГЕРБ на среща

Реформаторите канят ГЕРБ на среща

Реформаторският блок кани ГЕРБ на среща през идната седмица, за да обсъдят има ли мнозинство в това НС за нова изпълнителна власт. Това съобщи пред журналисти заместник-председателят на СДС Румен Христов след заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок днес.

Въпреки, че днешното заседание бе посветено на въпроса каква да е реакцията при евентуално връчване на мандат от президента за съставяне на правителството, "РБ няма решение дали да приеме мандат, защото не е в такава хипотеза.", поясни оше Христов.

По думите му реформаторите съжалявали, че Бойко Борисов е върнал мандата, защото според тях е трябвало да се продължи започнатото от неговото правителство и коалицията, в която участват и те. Не говорим за правителство, а за мнозинство в парламента и дали може да се стигне до такова за формирането на нов кабинет в рамките на 43-то НС, уточни Румен Христов.

В Блока има различия дали да бъде взет евентуален мандат, или да бъде върнат. Но няма и категорично крайни позиции, посочи той.

България е в много тежка ситуация, обградени сме от безпрецедентни кризи, всички заедно трябва да проявим необходимия разум, добави лидерът на БЗНС и министър на отбраната в оставка Николай Ненчев. Той бил обезпокоен от всичко онова, което по думите му има да се случва с бежанците, опазването на границите и обществения ред.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ