САЩ и ЕС сядат на масата за преговори, ще решават търговските различия

САЩ и ЕС сядат на масата за преговори, ще решават търговските различия

Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом ще се срещне днес във Вашингтон с постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър, за да обсъдят отново търговията, съобщи говорител на Европейската комисия, цитиран от Франс прес.

От месеци Вашингтон и Брюксел работят за постигане на принципно търговско споразумение, обявено в края на юли от американския президент Доналд Тръмп и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Тази новина позволи да се постигне примирие между двете страни в момент когато Тръмп заплашваше да наложи тежки мита на европейския автомобилен сектор.

Двамата лидери се ангажираха да работят по търговско споразумение за промишлени стоки, по което все още няма напредък, като САЩ предпочитат в момента да се съсредоточат върху регулаторното сътрудничество между двете преговарящи страни.

Брюксел предвижда сътрудничество на доброволна основа по бъдещите стандарти при новите технологии като безпилотните автомобили, 3D принтирането и киберсигурността, обясни през ноември европейски източник.

Утре Малмстрьом ще участва в тристранни преговори с Япония и САЩ по търговски спорове, сред които практиките, подкопаващи международната търговия

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ