САЩ и Южна Корея отменят "военните игри" през август

САЩ и Южна Корея отменят военните игри през август

САЩ и Южна Корея отменят "военните игри" през август

Вашингтон и Сеул отменят съвместните военни учения Ulchi Freedom Guardian, предвидени за август, съобщиха южнокорейската агенция „Йонхап“ и Ройтерс, като цитираха военното министерство в Сеул.

Новината за отмяната на учението беше очаквана, след като американският президент Доналд Тръмп обеща това на срещата с Ким Чен Ун в Сингапур на 12 юни.

Военните игри на Корейския полуостров ще спрат, докато Северна Корея  участва добросъвестно в преговорите за прекратяване на ядрените й програми, съобщи прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от ТАСС.

Пентагонът също потвърди отлагането на ученията с Южна Корея през август. Подготовката им е спряна, каза прессекретарят Дана Уайт. Тя уточни, че, както и досега, Вашингтон координира допълнителни действия и никакви решения за следващи военни игри не са взети. Темата ще се обсъжда на среща тази седмица между министъра на отбраната Джеймс Матис, държавния секретар Макъл Помпео и съветника на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

Спирането на маневрите на Корейския полуостров няма да повлияе на другите военни игри на САЩ в Тихия океан. След Тръмп и Пентагонът промени термина за военните учения с Южна Корея на „военни игри“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ