САЩ искат Мадуро да понесе отговорност за кризата във Венецуела

САЩ искат Мадуро да понесе отговорност за кризата във Венецуела

САЩ искат Мадуро да понесе отговорност за кризата във Венецуела

Съединените щати ще продължат да използват всички икономически и политически средства, с които разполагат, за да заставят президента Николас Мадуро да понесе отговорност за влошаващата се криза във Венецуела. Това заяви в Колумбия държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, цитиран от Ройтерс.

Той каза това в колумбийския граничен град Кукута, който посети в края на тридневна обиколка в Чили, Парагвай и Перу. В Кукута пристигат голяма част от венецуелските мигранти, влизащи в Колумбия. Досега над 3 милиона венецуелци избягаха от хиперинфлацията, от липсата на храна и лекарства и от политическата криза, предава БТА.

"Съединените щати ще продължат да използват всички икономически и политически средства, с които разполагаме, за да помогнем на венецуелския народ", каза Помпейо, след като се срещна с мигранти в един от приемните центрове в Кукута. Той посети няколко моста по границата и склад с хуманитарна помощ. "Със санкции, анулиране на визи и други средства ние обещаваме да държим режима и поддръжниците му отговорни за корупцията и репресиите срещу демокрацията", добави Помпейо. Той прикани Николас Мадуро да напусне и президентския пост, и Венецуела, за да може тя да се върне към нормален живот.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ