Ще подаде ли Симеонов оставка? ВМРО дава отговор

Ще подаде ли Симеонов оставка? ВМРО дава отговор

Ще подаде ли Симеонов оставка? ВМРО дава отговор

Очаква се днес ВМРО да представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на заседание на т. нар. малка коалиция между трите партии от Обединените патриоти, предаде Дарик.

Оставката на вицепремиера се иска от граждани и майки от "Системата ни убива". Те бяха наречени "кресливи жени с уж болни деца" в телевизионно изказване на Симеонов.

Вчера той заяви, че ще подаде оставката си, само ако му бъде поискана и от премиера Бойко Борисов, и от лидерите на ВМРО и "Атака" Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

От "Атака" снеха политическото си доверие, а премиерът предупреди, че ако поиска оставката силово, правителството ще падне. 

„Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов, това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне”, заяви Борисов. Той обясни, че само по решение на коалицията на Обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

„По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията”, каза Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ