Предстои смяна и на шефката на Агенцията по вписванията

Предстои смяна и на шефката на Агенцията по вписванията

Предстои смяна и на шефката на Агенцията по вписванията

Настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията ще бъде сменен. Това заяви пред журналисти служебният премиер Стефан Янев. Директор на агенцията сега е Габриела Козарева и тя ще бъде сменена с предложение на министъра на правосъдието, предава БТА. 

Смяната беше поискана миналата седмица от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заради отказ от страна на Агенцията да бъдат вписани промените в ръководствата на столичните блоници "Александровска" и "Лозенец". 

„Отказът на Агенцията да го направи излиза извън нейните законови правомощия. Всъщност, какво се опитват да ни кажат с това си действие? Ние сме недосегаеми, ние сме, може би, можем да правим всичко безнаказано, вие не можете дори да ни смените. Може”, заяви д-р Кацаров на 9 юни.

Според него Габриела Козарева е превишила правата си. Кацаров настоя Министерството на правосъдието да провери законно ли е действала.

На служители в Агенцията по вписванията е оказвано "въздействие", коментира и зам.-министърът на правосъдието Иван Демерджиев, който е разпоредил проверката.

От самата Агенция отговориха на обвиненията с официално становище, в което обясниха, че не могат да регистрират новото ръководство на болница "Лозенец", защото старият директор проф. Любомир Спасов обжалва уволнението си. А в казуса с „Александровска” имало неясноти. В документите от здравното министерство било посочено, че новото ръководство е назначено след конкурс. Хората, които ще управляват обаче, отново според документите, били избрани до провеждането на такъв, пишат още от Агенцията.

Премиерът Янев обяви поредната рокада в хода на брифинга днес, който даде заедно с министрите си за отчитането на първия месец от работата на служебното правителство. Повече за отчета можете да прочетете ТУК

"Българските граждани заслужават да се демонстрира ново начало на политическо говорене и на действие, което да им вдъхне увереност, че нещата са преди всичко в техните ръце. Наясно съм, че с управление от два месеца няма да променим държавата. Искаме да покажем, че това е едно добро начало - силата е в хората и техните представители, които ще влязат в следващото Народно събрание. Със законодателни промени може да се върне държавността и да се спре със беззаконието и безнаказаността", каза премиерът. 

За работата на инспекторатите на отделните ведомства ще се произнесат министрите, но като обща картина има претенция за тяхната работа. По част от проблемите обаче се работа. Разбира се, претенции всеки може да има, но от резултатите ще дадем оценка за тяхната работа, добави Стефан Янев. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ