Сметната палата прати на прокуратурата, ДАНС и НСС одитния доклад за "Монтажи" ЕАД 

Сметната палата прати на прокуратурата, ДАНС и НСС одитния доклад за Монтажи ЕАД 

Сметната палата прати на прокуратурата, ДАНС и НСС одитния доклад за "Монтажи" ЕАД 

Сметната палата изпрати на прокуратурата, ДАНС и Националната следствена служба одитен доклад за обществени поръчки, правени от "Монтажи" ЕАД в периода от 1 януари 2017 г. до 31 декември 2020 г.

Одитният доклад е изпратен също на изпълнителните директори на "Монтажи" ЕАД и на "Държавна консолидационна компания" ЕАД за изпълнение на препоръките на Сметната палата.

Поради образувано досъдебно производство и на основание чл. 58 ал. 3 от Закона за Сметната палата, данни от одитния доклад не могат да се огласяват до приключването на наказателно производство. Затова докладът ще бъде публикуван на интернет страницата на институцията веднага след приключването на наказателното производство. Приетият окончателен доклад ще бъде предоставен и в парламента.

Одитът бе възложен на Сметната палата от 44-то Народно събрание през март миналата година. Във връзка с това председателят на Народното събрание е уведомен, че приетият окончателен доклад ще бъде предоставен в парламента след приключването на наказателното производство и едва тогава ще има правна възможност да бъде разгледан.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ