Сметната палата ще проверява спортното министерство

Сметната палата ще проверява спортното министерство

Сметната палата ще проверява спортното министерство

Сметната палата ще започне проверка в спортното министерство заради обществени поръчки за физкултурни салони. Това обяви на пресконференция министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов. 

"Проверките, които правим, не са продиктувани от реваншизъм. Става въпрос за обществени поръчки за физкултурни салони. През февруари е взето решение за отпускане на средства за изграждане и реконструкции на физкултурни салони в България. Странното, на което се натъкнахме е, че голяма част от фирмите, които участват в изграждането на салоните, са сключили 26 договора през декември. Общата им стойност е 21 771 428 лв., а парите са отпуснати въз основа на решение на МС от 28 февруари 2020 г.", поясни Кузманов. 

По думите му, в тези договори е записано поетапно плащане, а те са изплатени на 100%.  

"Друго нещо, което прави впечатление е, че при 100% изплащане търговски договори могат да бъдат обезпечени със застраховане, но в деня, когато са подписани договорите, е подписан и анекс към всеки договор, който не прикрепя полицата за застраховане, което значи, че ако държавата загуби, няма как да си вземе от застрахователя парите. Това е брутално", заяви Кузманов. 

От спортното министерство обявиха, че проверката в Българския спортен тотализатор продължава. "До момента няма уволнен, докато не се докаже нещо с документи. Тотото продължава да работи с пълна сила", поясни министърът на младежта и спорта. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ