София на път да забрани напълно каруците

София на път да забрани напълно каруците

Столичният общински съвет обсъжда пълна забрана за каруците в София преди началото на българското европредседателство, съобщи Нова тв. Наказанията за нарушителите ще бъдат сериозни.

В момента животинската тяга е често срещано явление в крайните квартали. Те са причината за 17 катастрофи с ранени от началото на годината.

Във всеки столичен район са регистрирани по 10-15 каруци. Официално в целия град са над 400, но всъщност са повече, тъй като част от каруците не са регистрирани.

Ако промените бъдат одобрени, санкциите ще скочат драстично. Глобата ще е до 500 лв. Освен конфискуване на каруцата, както досега, ще бъде конфискуван и конят. Има идея отнетите животни да се използват в програма за деца с аутизъм. 

Санкциите ще влязат в сила, ако наредбата и свързаните с нея промени в Закона за движение по пътищата бъдат приети до края на тази година, отбелязва Дарик.

Според общината събирането на отпадъци за рециклиране, за което най-често се използват каруците, ощетява местния бюджет с над 10 млн. лв. годишно.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ