Спецпрокуратурата се самосезира заради твърденията за корупционно поведение на депутат

Спецпрокуратурата се самосезира заради твърденията за корупционно поведение на депутат

Спецпрокуратурата се самосезира заради твърденията за корупционно поведение на депутат

Специализираната прокуратура обяви, че се е самосезирала и разследва депутат от настоящото 46-то Народно събрание за корупционно поведение.

„Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт, която ще се извърши лично от прокурор. След извършване на пълния обем от действия за изясняване на казуса от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за наличие на достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от НК“, се казва в съобщение на Спецпрокуратурата.

Без да се споменава изрично, вероятно става въпрос за Татяна Дончева. През уикенда Тошко Йорданов от ИТН обвини в интервю, че Татяна Дончева от ИБГНИ е предлагала 500 000 лв. на народни представители от ИТН да напуснат партията.

Дончева категорично отхвърли информацията и обяви, че ще предприеме мерки срещу твърдението на Йорданов.

Ден след това депутатът от ИТН Радостин Василев, който беше предложен за спортен министър от Слави Трифонов в първия неосъществен кабинет на ИТН, обяви, че по време на разговор с Дончева му се е сторило, че тя е надраскала на лист хартия цифрата 500 000 лв. и няколко имена от партията.

Радостин Василев, който е юрист, бе и сред депутатите, които настояваха за оставка на служебния министър на икономиката Кирил Петков и за обявяване на всички негови решения за противокоституционни поради предполагаемо двойно гражданство на Петков.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ