Станислава Армутлиева се отказва от номинацията си за министър на културата

Станислава Армутлиева се отказва от номинацията си за министър на културата

Музикалният продуцент Станислава Армутлиева се е отказала от номинацията на „Има такъв народ” за министър на културата. Tова обяви самата тя в личния си профил във Facebook.

Предложението предизвика негативни реакции, като в онлайн пространството дори се появи петиция срещу кандидатурата.

Армутлиева съобщи, че е отказала на Трифонов още на следващия ден – във вторник.

„Благодаря на Слави и екипа му за доверието и честта, която ми оказаха. Ще съм на линия да помагам и на тях, и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят“, пише тя в профила си във Facebook.

Музикалният продуцент обясни, че първоначално е приела поканата на ИТН, защото смята, че именно липсата на култура е в основата на корупцията ниското ниво на функциониране на демокрацията

„Културата трябва да не е периферия, а достойно да стои в центъра на интересите на една държава.  Културата е инвестиция в демокрацията. Но културата и изобщо движението към цивилизация са специфични състояния на духа на обществото и са възможни единствено като общо усилие и споделени ценности. Ето защо се отказах от поста още във вторник”, пише Армутлиева. 

От поста й става ясно още, че първоначално за финансов и икономически министър са ѝ били представени други имена, а не тези, които Трифонов обяви.

По-късно днес от ИТН се очаква да представят ревизирана версия на предложението си за проектокабинет, след като вчера партията оттегли номинацията на Николай Василев за премиер.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ