Стефан Янев получил покана да бъде министър в новия кабинет

Стефан Янев получил покана да бъде министър в новия кабинет

Стефан Янев получил покана да бъде министър в новия кабинет

Служебният премиер Стефан Янев потвърди в кулоарите на парламента, че е получил покана да бъде министър на отбраната в новия кабинет.  

"Имал съм предварителен разговор, но нека да изчакаме първо да се направи коалиционното споразумение и след това да се запозная с него, за да съм наясно какви ангажименти поемам", поясни той. 

Янев не разкри с кого са водени разговорите, но определи като "по-скоро възможна" вероятността да е част от новото правителство. По думите му, сега е важно партиите да бъдат оставени да работят спокойно по коалиционното споразумение. 

Попитан за изказване на главния прокурор Иван Гешев, че се извършва политическа намеса в правовата държава, Стефан Янев каза, че не иска да коментира изказване, което не е чул лично, а от медиите. Той обаче подчерта, че е важен балансът между властите, които гарантират демокрацията.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пък заяви, че ако получи номинация за вътрешен министър, ще я обмисли. "Не съм получавал такова предложение и не зная дали ще получа такова предложение. Ако помисля, ще мисля внимателно", каза още Бойко Рашков. 

Припомняме, че вицепремиерите в бъдещото правителство се очаква да са петима. Вчера Калина Константинова от ПП потвърди, че е номинирана за вицепремиер по ефективно управление, което, по думите й, означава дигитална трансформация. "На финалната права сме за подписване на коалиционното споразумение", каза още тя. 
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ