Стефан Янев към Кирил Петков: Не съм твой министър и няма да бъда

Стефан Янев към Кирил Петков: Не съм твой министър и няма да бъда

Стефан Янев към Кирил Петков: Не съм твой министър и няма да бъда

Малко след гласуването на освобождаването от поста министър на отбраната Стефан Янев се обърна лично към премиера Кирил Петков с видео, публикувано на страницата му във фейсбук. 

"Уважаеми, господин министър-председател, аз не съм твой министър. Нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на родината и ще продължа да го правя", заяви вече бившият министър на отбраната Стефан Янев. 

"В разгара сме на криза, която има потенциал да доведе до катастрофални последици. От действията и решенията, които взимаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период. Перспективата не изглежда никак добра, защото поведението на основните политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези. Вместо да се търсят работещи решения се генерират краткосрочни политически дивиденти на базата на страданието на хората. Уверен съм, че българските граждани са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес. Основната задача на политиците днес е да защитят адекватно националния ни интерес, а той е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани. Това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни. Това, което ще осигури бъдеще на нашите деца", каза Стефан Янев.

Бившият министър на отбраната смята, че интересът ни трябва да бъде защитен и в многостранните формати, които участваме. "Но те не трябва да предопределят интересите ни, а са единствено инструментариум и механизъм за тяхното реализиране. Не винаги решенията, които се взимат в съюзни формати, са правилни и добри за България", каза Стефан Янев.

Той заяви още, че не се чувства виновен за нищо, което е казал и направил, а във всичките си действия се е водел единствено от интересите на България. "Когато казвам нещо, знам защо го казвам. Когато взимам решение, знам защо го взимам", заявява Янев.

Накрая се обърна към премиера с думите: "Уважаеми, господин министър-председател, аз не съм твой министър. Нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на родината и ще продължа да го правя". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ