Стефан Янев обяви новия си политически проект

Стефан Янев обяви новия си политически проект

Стефан Янев обяви новия си политически проект

Бившият служебен министър-председател и доскорошен военен министър Стефан Янев представи новия си политически проект. В профила си във Фейсбук Янев обяви името на на бъдещата си партия – „Български възход“.

„Дойде времето да заявим ясна и категорична позиция относно нелеката ситуация, в която се намира страната ни, както във вътрешнополитически план, така и с оглед на сложната геополитическа обстановка. Всички ние трябва да дадем тази оценка, като граждани и българи, с ясното съзнание за историческата отговорност, която носим за бъдещето на България и на идните поколения“, пише Янев.

По думите му страната ни е изправена пред демографска катастрофа, а икономиката не функционира пълноценно.

„Корупцията е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната. Корупционната среда подкопава политическата ни система, устоите на нашата демокрация, като я прави неработеща и неефективна“, добавя той.

Според Янев България се намира в почти постоянна политическа криза от години.

„Страната ни се нуждае от нова перспектива, от нов модел на политическа комуникация и взаимодействие, от постигане на широко обществено съгласие по ключови национални приоритети и цели“, пише бившият служебен министър-председател

„Изправени пред всички тези предизвикателства, ние вече не можем да стоим безучастно! Време е да се събудим. Време е, в качеството ни на активни граждани, да поемем отговорност за съдбата на собствената ни нация и държава. В тази връзка, аз и група мои съмишленици, решихме да поставим началото на нова политическа формация, която нарекохме „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“!“, добавя той.

Учредяването на „Български възход“ ще бъде на 5 май.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ