Стефан Янев има притеснения за стабилността в държавата

Стефан Янев има притеснения за стабилността в държавата

Стефан Янев има притеснения за стабилността в държавата

В българския политически живот наблюдаваме трудно прогнозируема ситуация, сложна и за експертите. Това заяви в началото на днешното правителствено заседание служебният министър-председател Стефан Янев. 

"Това, което ни притеснява е, че тази динамика и процеси могат да имат негативно отношение както върху политическата среда в страната, така и да предизвикват известни притеснения за стабилността в държавата. Това, което наблюдаваме, води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда", посочи Стефан Янев

Той отправи призив към депутатите да намерят време да дебатират необходимостта от актуализация на бюджета - на НЗОК и на Общественото осигуряване. "Без такава актуализация през следващите месеци ще бъде много трудно, както за задаващата се здравна криза, така и да се полагат онези мерки на държавата, необходими за бизнеса, така и по отношение на социалната система. За да избегнем напрежение през есента, нека народните представители да си спомнят какви са желанията на хората които са ги изпратили там и най-вече желанието им за предвидимост", посочи Янев.

Премиерът отбеляза също, че към момента ситуацията с пожарите е овладяна. "Има няколко огнища, които са под контрол на органите, които се грижат да овладеят ситуацията. Независимо от това, температурите са екстремни и призовавам българските граждани да бъдат бдителни и внимателни в техните стопански и бдителни дейности, за да не създават условия за нови пожари", апелира той.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ