Стефан Янев: Проектобюджетът е внесен в Народното събрание

Стефан Янев: Проектобюджетът е внесен в Народното събрание

Стефан Янев: Проектобюджетът е внесен в Народното събрание

Служебното правителство е спазило всички процедури и е изготвило проект на бюджет, който е внесен в Народното събрание. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, който посети благоевградското село Габрово. Той подчерта, че оттук нататък е задължение на народните представители да дебатират и да решат дали приемат проекта за актуализация.

"Мисля, че процедурата е спазена. Ако в случая – това, което е предложено от служебното правителство, не отговаря на техните визии, разбира се, те са в правото си да го променят, но в крайна сметка, тежестта на решението е в самото Народно събрание", заяви премиерът Стефан Янев. 

На въпрос, свързан с това дали Иво Прокопиев стои зад актуализацията на бюджета, както твърди Карадайъ, служебният министър-председател заяви, че не може да отговаря на подобни метафори и алегории – кой зад кого стои. 

"Логиката на подготовката на актуализацията на бюджета ние сме я обсъждали в Министерски съвет. Тя се базира на съпричастността към това какво се случва в страната. Инерцията на кризата, всички необходими социални и здравни плащания, и по отношение на подпомагане на бизнеса, е нещо, което трябва да се прави, и намесването на лица и чужди интереси не намирам за уместно. Логиката е ясна! Всеки ред от предложената актуализация може да бъде защитен", уточни Янев. 

Във връзка с миграционния натиск Янев съобщи, че е задействан план за евакуацията на повече от 11 български граждани от Иран. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ