Стефан Янев: Първо програма и коалиция, а след това разговори за личности

Стефан Янев: Първо програма и коалиция, а след това разговори за личности

Стефан Янев: Първо програма и коалиция, а след това разговори за личности

Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента служебният премиер Стефан Янев.

„От направените изказвания и декларации за участие на партиите в  46-ото Народно събрание бих искал да откроя с известно задоволство, че в много от тях чух приоритети и визии, съвпадащи със започнатото от служебното правителство – по отношение както на ограничаването на непрозрачното харчене на публични средства, на приоритетите във важни социални области като здравеопазване и образование, по отношение на подпомагане на бизнеса, разходване на публичните средства, съдебна реформа", коментира Янев.

Той заяви, че се надява заявките, дадени от политическите партии, да бъдат реализирани в диалог и консенсус, така че бъдещето правителство на България да бъде достатъчно добре представено и фокусирано върху истинските проблеми на българските граждани.

„Не мога да коментирам личности, необходимо е сформирането на правителство на базата на приоритети и програма", каза Янев на въпрос дали в новия кабинет ще има министри от служебното правителство.

„Трябва да има програма и коалиция с ясни приоритети за изпълнение, а след това вече е разговорът за личности”, допълни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ