Таско Ерменков се извини за "новината" си за отровната вода

Таско Ерменков се извини за новината си за отровната вода

Таско Ерменков се извини за "новината" си за отровната вода

Депутатът от БСП Таско Ерменков се извини от парламентарната трибуна заради публикацията в социалните мрежи, че водата в столицата е „отровна", съобщава БНТ.

В декларация Тома Биков от ГЕРБ заяви, че не приемат извиненията на Ерменков и отново призоваха той да подаде оставка. Минути преди днешното извънредно пленарно заседание лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че начинът, по който Таско Ерменков е предоставил информацията за водата, е неправилен.

Ерменков коментира, че поводът да направи тази публикация е била получена от него информация за съмнения в качеството на водата в София.

„Писах на страницата и профила си призив за намеса на компетентните органи. Естествено беше да цитирам и съобщенията, които бях получил по-рано“, обясни народният представител. „Може някои от гражданите да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дискомфорт, за което най-искрено моля да бъда извинен“, допълни той.

Ерменков се обърна към управляващите с думите: „Няма нужда да ми искате оставката, защото не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си, аз сам ще я дам“.

Ден след публикацията, ГЕРБ сезираха държавното обвинение, което започна проверка по случая, а в декларация от името на парламентарната група заявиха, че не приемат извиненията на Ерменков и отново призоваха той да подаде оставка.

„Внушението на господин Ерменков беше, че държавата крие информация от хората и по този начин рискува техния живот и тяхното здраве“, заяви Тома Биков от ГЕРБ и определи това като провокация с цел да бъде загубено доверието между хората и институциите. „Водата в София не е отровена“, увери Биков.

Преди началото на заседанието темата коментира и лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Така не се прави. Начинът, по който Таско Ерменков е предоставил информацията е неправилен, но това не е основание той да бъде изключен от групата или да напуска парламента“, смята лидерът на БСП.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ