Тежък раздор сред Патриотите. Валери Симеонов заговори за излизане от коалицията

Тежък раздор сред Патриотите. Валери Симеонов заговори за излизане от коалицията

Тежък раздор сред Патриотите. Валери Симеонов заговори за излизане от коалицията

Тежки скандали разтърсват тройната партийна коалиция на патриотите. След като НФСБ на Валери Симеонов излезе с решение, че сваля доверието си от Волен Сидеров като председател на парламентарната група на коалицията, самият Симеонов обяви в късните следобедни часове днес: "Не е изключено да напуснем коалицията "Обединени патриоти".  Причина са недопустимите, според него нападки на лидера на "Атака", отправяни от ефира на партийната телевизия, предаде БТА.

Вицепремиерът Симеонов посочи като най-вероятна причина за поведението на Сидеров факта, че "няма да се изпълни желанието му да води листата на "Обединение патриоти" на изборите за Европарламента." НФСБ ще се яви самостоятелно на тези избори, бе категоричен Симеонов.   По думите му на практика каквото и да е решението на коалиционния съвет за неговата партия,  Сидеров вече не е председател на групата. Разговори с третия член на патриотичната коалиция - ВМРО по темата все още не са водени, уточни Симеонов.    

Скандалът обаче не спира до тук, а се задълбочава.  "Лицето Сидеров" поне веднъж в месеца ходи на справка в Сараите", обяви в предаването "Лице в лице" по bTV зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов. „Не знам какво прави там. Винаги след тези привиквания започват скандалите”, отбеляза той. Касабов обясни още, че научил информацията за посещенията на Сидеров в Сараите днес по обяд и тя е достоверна -  „не са клюки, има свидетели, има  данни”. „Аз съм потресен и омерзен”, обобщи той.

Волен Сидеров пък проговори след няколкодневното замлъкване на основната му медийна платформа - партийната телевизия "Алфа" и категорично отрече твърдението. "Не съм стъпвал в сараите на Доган!. Ще се обърна към НСО, към ръководството на ДПС да потвърдят това", отсече Сидеров. Той се закани, че ще съди Касабов за уронване на престижа.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ