Тошко Йорданов: Tози парламент няма да изкара повече от един месец

Тошко Йорданов: Tози парламент няма да изкара повече от един месец

Тошко Йорданов: Tози парламент няма да изкара повече от един месец

„Още преди изборите ние заявихме, че няма да правим коалиции с партии на статуквото. Това е факт. В момента ние нямаме необходимия брой депутати за съставяне на правителство. Беше ясно, че правителство няма да правим. Оттук нататък е много близко до здравия разум, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец“, това заяви председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов на излизане от президентството, след като партията върна връчения й от държавния глава мандат за съставяне на правителство, предаде bTV.

„Това означава, че в този месец трябва да се направи най-необходимото - да има горе-долу нормален изборен закон за следващите предсрочни избори”, коментира Йорданов.

По думите му мажоритарни избори за едни месец не могат да се направят.

„Всички лъжи, които бяха изречени, че ИТН се отказват от мажоритарни избори вчера лъснаха, защото вчера в правна комисия единствените, които предложиха да има мажоритарен вот беше ИТН и всички гласуваха против, включително представителите на ГЕРБ, които до онзи ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала”, каза още той.

Йорданов и предложената от ИТН за премиер Антоанета Стефанова бяха посрещнати от протестиращи от ВМРО, недоволни от промените в Изборния кодекс, внесени от втората парламентарна сила. Симпатизантите на ВМРО освиркаха представителите на ИТН със скандирания „Турски мекерета!“ и „Мутри вън!“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ