Трифонов: Не сме редили министри нито в зайчарник, нито в сарай

Трифонов: Не сме редили министри нито в зайчарник, нито в сарай

Трифонов: Не сме редили министри нито в зайчарник, нито в сарай

„Има такъв народ” не участва в никакви задкулисни уговорки и не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай. И нашето предложение за правителство не е нито на Борисов, нито на Доган. Напротив. Борисов и Доган са едно неприятно минало и “Има такъв народ” ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел“. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Той подчерта, че предложението за министър-председател на „Има такъв народ“ и всички други предложения на партията са базирани на експертни качества.

Според него моделът на Борисов и Доган е бил свързан с разпределяне на порции. „Съжалявам, че трябва да ви разочаровам - няма порции. Има задачи, които чакат своето изпълнение. Някои от тях ги обявих вчера“, добави Трифонов.

По думите му предложението на "Има такъв народ” гарантира, че сега никой няма да може да каже: "Властта е в моите ръце".

„Всъщност, властта да е в ръцете на образовани, можещи и почтени хора, а контролът върху нея да е изцяло в ръцете на Парламента. Това предложихме вчера. Някои хора обаче са разбрали точно обратното. И много се забавлявам - представям си как отличничка от Колумбийския колеж, с магистратура от Мерилендския университет и с допълнителни квалификации от Оксфордския университет като Наталия Митева може да има нещо общо с необразован човек като Бойко Борисов. Както самият Борисов е признавал - той е прост и затова се разбира само с прости. Забавно е и как доктор по биологични науки от Кеймбридж като Велислава Петрова може да има нещо общо с хидролог като Доган”, пише още Трифонов.

Той също така пита дали „Да, България“ са ГЕРБ 2, след като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, по повод на коментарите за Николай Василев и определенията за предложения от него кабинет като НДСВ 2.

„След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от "Демократична България”, това означава ли, че ГЕРБ са “Демократична България” 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на Парламента от БСП - какво означава? “Изправи се, Мутри, вън” са БСП 2 ли?”, пита лидерът на „Има такъв народ“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ