Тръмп без Мелания на срещите на Г-7 и с Ким Чен Ун

Тръмп без Мелания на срещите на Г-7 и с Ким Чен Ун

Мелания Тръмп няма да придружи американския президент Доналд Тръмп на срещата на Г-7 в Канада и на срещата с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун в Сингапур на 12 юни, съобщи официалният представител на Белия дом Стефани Гришъм пред телевизия Ей Би Си.

"Цялата минала седмица тя участва в срещи с персонала и ще продължи тези срещи тази седмица. Работим по инициативи и дългосрочното планиране на събития като пикника за членовете на Конгреса и семействата им на ливадата в Белия дом на 4 юли“, каза Гришъм.

Телевизията отбелязва, че Мелания не се е показвала пред публиката от 24 дни.

На 19 май съпругата на президента се върна в Белия дом след почти седмица лечение в Националния военно-медицински център до Вашингтон. Екипът й съобщи само, че е имала бъбречно заболяване. Оттогава тя не се е появявала публично и това предизвика тревога и въпроси сред журналистите, припомня ТАСС.

Канада стана председател на Г-7 от 1 януари тази година и организира поредната среща на лидерите на групата на 8 и 9 юни в курорта Ла Малбе в Квебек. На форума ще се обсъждат теми като търсенето на решения за половото равенство, разширяването на правата и възможностите за жените, чистата енергия и икономическия ръст.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ