Тръмп бил предупреден да не назначава Майкъл Флин

Тръмп бил предупреден да не назначава Майкъл Флин

Тръмп бил предупреден да не назначава Майкъл Флин

Бившият президент на САЩ Барак Обама лично е посъветвал приемника си Доналд Тръмп да не назначава Майкъл Флин за съветник по сигурността, съобщиха NBC и CNN. Това станало по време на първата им среща през ноември, два дни след президентските избори.

Флин беше принуден да подаде оставка само 3 седмици след назначаването му заради разкритията, че е имал непозволени контакти с Русия.

Бившата изпълняваща длъжността главен прокурор Сали Йейтс заяви, че също е предупредила администрацията на Белия дом за риска Флин да бъде шантажиран от Русия. Тя направи изявлението пред сенатската комисия, разследваща подозренията за намеса на Русия в президентските избори в САЩ.

По думите й Флин е дал недостоверна информация за контактите си с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк. Руските специални служби можели да го изнудват заради премълчаните данни.

Йейтс отказа да разкрие откъде е получила информацията за контактите на Флин и Кисляк.

ФБР разследва връзките между Флин и Русия, а комисиите по разузнаване в Сената и в Камарата на представителите водят отделна проверка за възможното влияние на Русия върху изборите в САЩ и за контакти на сътрудници в щаба на Тръмп с руските власти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ