Тръмп и Болтън обвиниха Китай в намеса в изборите в САЩ

Тръмп и Болтън обвиниха Китай в намеса в изборите в САЩ

Тръмп и Болтън обвиниха Китай в намеса в изборите в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съветникът му по въпросите на националната сигурност Джон Болтън обвиниха Китай в намеса в изборите в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато Тръмп увеличава своите нападки срещу разследването за предполагаем таен сговор между неговия щаб и Русия преди президентските избори в Съединените щати през 2016 г. "Всички тези идиоти, които са се съсредоточили върху Русия, би трябвало да започнат да гледат в друга посока - Китай", написа Тръмп в Туитър в събота. 

Този коментар бе публикуван сред поредица послания на американския президент с остри критики срещу предполагаемата цензура на консерваторите в социалните мрежи.

Туитът на Тръмп остана до голяма степен незабелязан, докато вчера неговият съветник по въпросите на националната сигурност Джон Болтън също обвини Китай, но и Русия, Иран и Северна Корея, че се опитват да се намесят в изборния процес в САЩ. "Със сигурност мога да ви кажа, че е налице достатъчно голяма заплаха за националната сигурност на Съединените щати - намеса на Китай, на Иран, на Северна Корея (и на Русия) - за да предприемем мерки, за да се опитаме да й противодействаме. Всъщност става въпрос за четири страни", заяви Болтън по телевизия Ей Би Си.

Попитан за подробности за вмешателството на тези държави и особено на Китай, той отговори неясно: "Не искам да влизам в детайли, какво съм видял или не. Мога да ви кажа обаче, че за изборите за Конгрес през 2018 г. тези четири страни ни безпокоят най-много", заяви Болтън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври