Тръмп и Си ще имат двустранна среща в кулоарите на Г-20 в Осака

Тръмп и Си ще имат двустранна среща в кулоарите на Г-20 в Осака

Тръмп и Си ще имат двустранна среща в кулоарите на Г-20 в Осака

Президентът на Китай Си Цзинпин и американският му колега Доналд Тръмп ще проведат двустранна среща в кулоарите на форума на върха на Г-20 в японския град Осака. Не се очаква обаче тя да донесе пробив към разрешаване на търговските спорове. Това съобщи днес в електронното си издание в. "Саут Чайна морнинг пост", позовавайки се на влиятелния правителствен експерт и бивш ръководител на китайската централна банка Дай Сянлун, предаде ТАСС.

"Лидерите на Китай и САЩ ще се срещнат в края на идния месец в Япония и според мен ще има някои положителни новини", каза Дай днес на семинар в Пекин. Същевременно обаче експертът е изразил песимизъм за възможността на този етап да бъде постигнат пробив към разрешаване на търговските спорове между двете страни, информира БТА.

Дай, който бе начело на Китайската народна банка (People's Bank of China) от 1995 г. до 2002 година, остава влиятелна фигура в Китай и в момента ръководи Китайския център за международен икономически обмен, допълва Ройтерс.

Търканията между Вашингтон и Пекин са дългосрочен проблем, отбеляза той.

Тръмп заяви по-рано, че ще се срещне със Си на форума в Осака на 28 и 29 юни, макар Китай да не е потвърдил официално срещата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ