Тръмп критикува ЕС заради глобата на Google

Тръмп критикува ЕС заради глобата на Google

Американският президент Доналд Тръмп отправи критики към Европейския съюз и заяви, че блокът се възползва от САЩ, визирайки рекордната глоба от 5 млрд. долара, която Европейската комисия наложи на Google, предаде Ройтерс.

Представители на ЕС завчера наредиха също така на Google да спре да използва популярната си операционна система за мобилни устройства Android, за да блокира конкурентите си, което засили търговското напрежение между Вашингтон и Брюксел.

Очаква се председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер да се срещне с Тръмп в Белия дом идната седмица, за да обсъди търговията и други въпроси.

"Казах ви! Европейският съюз точно наложи глоба от Пет Милиарда Долара на една от най-великите ни компании, Google. Те наистина се възползват от САЩ, но не за дълго", написа Тръмп в Twitter.

Google заяви, че ще обжалва решението на ЕС. Глобата от 4,34 млрд. евро (5 млрд. долара) е близо два пъти по-голяма от предишното наказание, което бе наложено на компанията миналата година. Сумата все пак се равнява на приходите на концерна майка Alphabet за малко повече от две седмици, отбелязва Ройтерс.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ