Тръмп намеси и Мелания в имиграционната политика на САЩ

Тръмп намеси и Мелания в имиграционната политика на САЩ

Тръмп намеси и Мелания в имиграционната политика на САЩ

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп мрази да вижда деца, разделени от родителите им без документи и призова двупартийния конгрес да реформира законите за имиграцията, заяви говорителката на Белия дом Стефани Гришъм пред Си Ен Ен.

Администрацията на Тръмп обяви в петък, че при новата й политика на нулева толерантност на границата с Мексико 2000 деца са били разделени от родителите си, задържани за нелегално влизане в САЩ от средата на април насам, предава Франс прес.

Президентът Доналд Тръмп рязко втвърди политиката към мигрантите. Демократите отхвърлят яростно мерките, дори Републиканската партия е раздвоена.

Думите на Мелания, тя самата имигрантка, са в подкрепа на съпруга й, но могат да се приемат и по друг начин. „Тя мисли, че страната трябва да спазва законите, но и че трябва да се управлява със сърце“, цитира Гришъм.

"Никой не обича да вижда бебета, изтръгнати от ръцете на майките им , коментира и една от близките съветнички на президента Кейлиан Конуей пред Ен Би Си.

Тръмп обвинява демократите, че носят отговорността за ситуацията, защото не подкрепят имиграционната му политика.

Процесът на раздяла на семейства се ускори рязко от началото на май, след като министърът на правосъдието Джеф Сешънс нареди всички мигранти, влизащи нелегално през границата, да бъдат задържани, независимо дали с тях са децата им. Децата обаче не могат да бъдат пращани в затвора, където са близките им и така се стига до разделите.

Републиканци са разколебани, но в крайна сметка ще внесат следващата седмица две законодателни предложения: едното, удовлетворяващо хардлайнерите, а другото – по-умерено, но включващо искането на Тръмп за финансиране на стена по границата с Мексико на стойност 25 млрд. долара. Вторият проект предвижда децата на нелегалните имигранти, задържани на границата, да не бъдат разделяни от родителите си, съобщиха източници от Републиканската партия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ