Тръмп няма да ходи на психиатър

Тръмп няма да ходи на психиатър

Тръмп няма да ходи на психиатър

Доналд Тръмп няма да ходи на психиатър в края на седмицата, за когато е насрочен общ медицински преглед на президента, съобщи Белият дом в отговор на публичните съмнения за психичното здраве на американския президент.

„Не“ – беше краткият отговор на говорителя на администрацията Хогън Гайдли по темата, без повече обяснения, отбелязва Франс прес.

„Той е бърз като светкавица“, каза за физическото здраве на Тръмп говорителят.

71-годишният Тръмп ще бъде прегледан в петък във военната болница Уолтър Рийд във вашингтонско предградие и резултатите от прегледа ще бъдат публикувани, съобщи Белия дом.

По време на кампанията за президентските избори през 2016 Тръмп представи заключение от личния си лекар, че е във „превъзходно здраве“. Същият лекар, Харолд Борнстийн, публикува през 2015 г. възторжено писмо, в което описва състоянието на милиардера: „Ако бъде избран, мога да потвърдя, без всякакво съмнение, че Доналд Тръмп ще е индивидът в най-добро здраве, избиран някога за президент“.

Очевидно раздразнен от въпросите за умствените му способности, повдигнати в книгата на Майкъл Улф за първата година от президентството ме, Тръмп изстреля залп от туитове, с които се обяви за „много уравновесен гений“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ