Тръмп удари Клинтън със сексуални обвинения към мъжа й

Тръмп удари Клинтън със сексуални обвинения към мъжа й

Доналд Тръмп се опита да излезе от скандала за вулгарните му изказвания за жените с опит да разпали скандал за сексуалните забежки на съпруга на Хилари Клинтън.

Двейсетина от политическите лидери на републиканците оттеглиха незабавно подкрепата си за Тръмп заради видеото. Вчера той заяви, че няма да се оттегли от кандидат-президентската кампания. Скандалът може да лиши Тръмп от шанса да спечели изборите, коментираха много анализатори.

Час преди втория президентски диспут вчера Доналд Тръмп направи пресконференция с 4 жени, обвиняващи бившия президент Бил Клинтън в сексуални посегателства.

Хилари Клинтън нарече хода „жест на отчаяние“.

Двамата претенденти не си подадоха ръце в началото на дебатите в Сейн Луис, Мисури. Диспутът беше  оценен като най-ожесточените в съвременната американска история.

Тръмп нанесе удар под кръста на Хилари Клинтън, припомняйки сексскандалите със съпруга й пред залата, в която бяха и Бил Клинтън, и дъщеря им Челси, и 3 от жените-обвинителки на бившия президент.

Претендентката на демократите не му прости и коментира, че неговите изказвания за жените показват какво той мисли за тях и какво им прави, а видеото показва точно какъв е Тръмп.

Никой няма по-голямо уважение към жените от мен, каза Тръмп и отново се опита да прехвърли разговора към електронната поща на Хилари Клинтън от периода й като държавен секретар. Ако стане президент, щял да даде нареждане на прокуратурата да провери Клинтън. В разгара на кампанията тя бе обвинена, че е използвала незаконно личната си поща за служебни имейли.

-       Като познаваме темперамента на г-н Тръмп, е прекрасно, че той не контролира прилагането на законите в нашата страна, атакува Клинтън.

-       Вие щяхте да сте в затвора, отговори Тръмп.

Дебатите продължиха с темите за здравната реформа на Барак Обама, Русия и Путин, ДАЕШ и Сирия, разкритията на Wikileaks и руските хакери. Републиканецът отново се опита да нападне съперницата си, че иска да приеме всички бежанци, сред които може да има и джихадисти. „Мюсюлманите са длъжни да съобщават за проблеми, веднага щом ги забележат“, настоя той. Клинтън отвърна, че  мюсюлманите са част от американското общество, а приемането на бежанци от Сирия е хуманитарен дълг.  

Според допитването на Си Ен Ен Хилари Клинтън печели и втория диспут с 57% одобрение срещу 34% за Тръмп.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ