В САЩ приключи гласуването за турските избори

В САЩ приключи гласуването за турските избори

В САЩ приключи гласуването за турските избори

Приключи гласуването за турските президентски и парламентарни избори в САЩ, съобщи днес генералният консул на Турция в Ню Йорк Ертан Ялчън, цитиран от Анадолската агенция.

Турските граждани, живеещи в САЩ, имаха възможност да употребят правото си на глас в периода от 9 до 17 юни. Избирателни секции бяха отворени в Ню Йорк, Вашингтон, Бостън, Маями, Хюстън, Чикаго и Лос Анджелис. Изборите приключиха снощи, съобщава БТА.

Консулът на Турция в Ню Йорк Ертан Ялчън обяви днес, че от 40 хиляди регистрирани турски гласоподаватели в мегаполиса 12 845 са използвали правото си на глас.

Междувременно ръководителят на предизборния щаб на (управляващата в Турция) Партия на справедливостта и развитието в САЩ Левент Али Йълдъз съобщи, че гласуването в САЩ, състояло се в периода 9-17 юни, е преминало безпроблемно.

Над 3 милиона турци, живеещи в чужбина, имат право да гласуват на предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция.

Шестима са кандидатите за президент и осем политически партии имат право да участват в парламентарните избори.

Турските граждани, живеещи в чужбина и пътуващи за Турция този месец, могат да гласуват в избирателни секции на граничните пунктове до 17 часа на 24 юни (когато ще се състоят изборите в Турция), информира Анадолската агенция.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ