Валери Симеонов: Готови сме за разговори с всички български партии

Валери Симеонов: Готови сме за разговори с всички български партии

Валери Симеонов: Готови сме за разговори с всички български партии

Приемаме разговори с всички български политически партии, дали ще стане коалиция, все още не зная - въпрос на преговори е. Това заяви съпредседателят на НСФБ и един от лидерите на Обединените патриоти Валери Симеоново в предаването "Лице в лице" по bTV. Той уточни, че все още нямат покана от ГЕРБ за разговори и отново разкритикува Борисов, че се е наложило заради неговото "лековато и високомерно поведение" да се стигне до предсрочни парламентарни избори.

"България нямаше нужда от тях", подчерта той. Симеонов не пропусна да отбележи, че след вчерашния вот ситуацията вече е друга за неговата формация. "Ние се явяваме първи евентуален коалиционен партньор на най-голямата партия", отбеляза той. По думите му, имало много съвпадения в програмите на ГЕРБ и Патриотите, но и много различия  - например "тяхното виждане за преработване на Изборния кодекс".  В същото време, в интервю за "Фокус" Симеонов посочи като първа задача на патриотичната коалиция в новия парламент "да седнем и да преработим Изборния кодекс."

Симеонов оставя отсега отворена врата и за преговори с БСП. "С всички ще разговаряме, зависи как се развие рулетката с мандатите", посочи той и допълни, че в края на 43-ия парламент имали разговори с Левицата и открили много общи допирни точки - по всички основни пунктове били на едно мнение.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ