Валери Симеонов: Не съм този сатана, който ме описват

Валери Симеонов: Не съм този сатана, който ме описват

Валери Симеонов: Не съм този сатана, който ме описват

„Не съм този сатана, който ме описват. Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не съжалявам, че съм освободил вицепремиерския пост. Осъзнавам, че съм по-различен в политически план, използвам по-остри изрази. Но в продължение на 1 година работя върху себе си”. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов.

Повод за коментара му станаха протестите на майките на деца с увреждания, които протестират срещу избора му за поста зам.-председател на НС.

„Първата фаза на протестите беше успешна от тяхна гледна точка. Аз се извиних, подадох оставка. Но важното е, че трите законопроекта, за които настояваха те, бяха приети в НС”, коментира Симеонов и изрази готовност да се види с протестиращите майки на деца с увреждания. Той добави, че е помагал на много хора с инвалидност. Дори заяви, че много добре знае какво е да има болен човек вкъщи, разказвайки как дядо му години наред е бил на легло, а майка му от 7 години е в същото положение.

По повод идеята на Йорданка Фандъкова за вдигане на някои данъци в София, Валери Симеонов коментира: „Неприятна и болезнена, но необходима мярка. Съобразно изискванията на ЕС, това е неизбежно”.

Относно предложението нерегламентираното отдаване на стаи в онлайн платформи да се санкционира, Симеонов заяви: „Става въпрос за следното – дали държавата да се прави, че не вижда беззаконието или да осигури еднакви условия за всички, които предлагат хотелиерски услуги”.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ