Валери Симеонов: Повече от година и половина търсим сближаване с ВОЛЯ

Валери Симеонов: Повече от година и половина търсим сближаване с ВОЛЯ

Валери Симеонов: Повече от година и половина търсим сближаване с ВОЛЯ

От доста време търсим сближаване и евентуално патриотично обединение. Повече от година и половина търсим сближаване с ВОЛЯ. Доста често нашите инициативи са съвпадали, много са близки и законодателните ни инициативи. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в ефира на Нова телевизия новата коалиция с ВОЛЯ на Веселин Марешки. И добави, че програмите им съвпадат на 90-95% и се зарече да доизчистят разминаванията.

"Политиката не се движи от личните отношения, а от определени закономерности в партийно отношение. Повече от година сме в диалог с тях.
Нямаме никакво разминаване. Имаме подкрепа за редица законодателни инициативи. Имаме много близки законодателни инициативи. Те внесоха един законопроект за забрана за употреба на електронните цигари, които ние подкрепихме. Ние бяхме внесли един - два месеца по-рано законодателна инициатива за тези енфиета, който те подкрепиха. Доста често нашите инициативи са съвпаднали, проблемите ни също са много близки. Няма да видите някакви упреци или нападки от този период насам - от година и половина. Държахме си на нашата коалиция, докато я имаше до преди няколко дни. Коментирали сме и формиране на една по-широка коалиция на патриотична база между трите партии. След като ВМРО ни изненада, този процес трябваше да бъде ускорен с оглед на приближаващите парламентарни избори", каза още Симеонов.

По думите му от ГЕРБ не са знаели за този съюз. Според него коментари винаги ще има, но относно възможните конфигурации след изборите, всичко е въпрос на съгласуване. "През 2014 г. ние се включихме споразумение за подкрепа на правителството на ГЕРБ без да влизаме в него. В същата ситуация се намираше досега и ВОЛЯ – те бяха извън правителството, но подкрепяха повечето инициативи на коалицията. Не мога да гадая какво ще стане в новото Народно събрание след изборите. През 2014 г. и 2017 г. постигнахме споразумение в ГЕРБ след съгласуване на програмите – нещо, което до момента не е направено в политиката и парламента. Не зная ГЕРБ за следващото Народно събрание с каква програма ще излязат. Ако програмите ни съвпаднат, ще ги подкрепим", допълни той.  

"Изненада ме реакцията за нашето обединение. Не сме се обединили с ДПС или с БСП. Не сме се обединили с партия, с която имаме коренни различия”, коментира лидерът на НФСБ. Симеонов каза, че коалицията е отворена за преговори с още партии с патриотични платформи. Отхвърли обаче възможността това да е партия "Възраждане". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ