Граждани предложили на Комитова да се кандидатира за кмет на София

Граждани предложили на Комитова да се кандидатира за кмет на София

Граждани предложили на Комитова да се кандидатира за кмет на София

Кандидатурата на ексслужебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова вероятно ще бъде издигната в предстоящите местни избори за кмет на столицата. Това се разбра от нейно участие в БНТ в предаването "Денят започва с Георги Любенов". 

Инициативата не идвала от самата Комитова, а от група граждани, които я потърсили и я увещавали да създадат инициативен комитет за издигане на нейната кандидатура. Тя ги питала защо и от разговорите изялзло, че много я харесвали и одобрявали дейността й като служебен министър, обясни самата Комитова. Тя обаче заключи, че това е в бъдещето и не било сега на дневен ред да се говори за местните избори, но допусна, че те можело и да се проведат предсрочно. 

Комитова напомни, че докато е била служебен министър е подготвила законопроект за ВиК, защото към това я потикнало бедственото положение на водните дружества след като цените на тока за бизнеса тръгнаха нагоре м.г.

Сегашният министър Гроздан Караджов имал право да си назначи за ръководители на държавните дружества към МРРБ хора, на които има доверие. Но трябвало да ги следи изкъсо, предупреди тя.   

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ