ВМРО готви серия от протести срещу правителството

ВМРО готви серия от протести срещу правителството

ВМРО готви серия от протести срещу правителството

ВМРО започва серия от протести срещу правителството, съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и един от тримата съпредседатели на политическата формация. 

Според публикация във фейсбук страницата на самия Джамбазки първият протест ще е още утре, със сборен пункт на площад „Александър Батенберг“ в София от 11:00 часа. "ВМРО организира голямо автошествие, съпътствано с протест. В 11:30 часа пред Министерски съвет ще бъде направена демонстрация с изгаряне на непосилните сметки за парно, ток, хранителни продукти и горива, които смазват българския народ вече повече от половин година.", пише той

"Не разбирам защо МС не приема разумни решения, които биха намалили цените веднага - намаляване на ДДС върху сметките за ток, мораториум за продажба на ток от атомната ни електроцентрала навън, мораториум върху плащанията на парниковите газове от "Мариците". Това ще намали цената на тока веднага и за потребители, и за фирми. Затова ще блокираме центъра на София с искане правителството да започне да работи като правителство, за което са избрани", коментира днес Джамбазки.

Темата за Република Северна Македония най-вероятно ще е поводът за следващия протест.

"Моят мотив и причина да се занимавам с политика е твърдата ми вяра в защита на българската кауза в Р Северна Македония - историческа и сегашна. Изявления от типа "ние трябва да оставим настрана историята" са напълно неприемливи, те са предателство, както и тези, че "ще работим за бизнес, а човешките права ще ги оставим за после", каза още евродепутатът.

Джамбазки заяви още, че западноевропейският елит е полудял, щом го преследва и набеждава заради помахването му с ръка в края на негова изява в европарламента, което бе изтълкувано като като нацистки поздрав. "От едно помахване в знак на съгласие към председателката, че няма да й преча, видяха нацизъм и фашизъм. На мен това ми говори, че тези хора са тежко комплексирани и фрустрирани по тези теми, че имат гузна съвест и навсякъде им се привиждат нацисти, както и това, че се "търси под вола теле". Те се подразниха от изказването ми, че не трябва да има намеса в Полша и в Унгария. Аз казах: "България над всичко и да живее България". Те това наричат реч на омразата", посочи Джамбазки. 

Той допълни, че е написал подробни обяснения и е изпратил записа, където всичко се чува и вижда. "Аз ако исках да правя такива жестове, каквито не правя, защото не са български, е по-логично да го направя на трибуната, където съм с всички "очи в очи". Ето това е абсурдът на ситуацията, която беше направена световна новина", коментира евродепутатът и посочи, че няма развитие по случая

"В момента има доклад, който казва, че Европейската комисия силно критикува морската индустрия, защото изостават в ЛГБТИ-правата. В същото време се повишават цените на всичко. И не само в България, а и Белгия, и в цяла Европа. Ако попитаме някой тук дали е разтревожен от състоянието на ЛГБТИ - сектора в морския транспорт, ако ни разберат какво ги питаме, ще ни набият", отсече още Джамбазки.

По-рано днес почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов нарече ЕС и европейските институции "перверзия", помолен от БТА да коментира скандала с жеста на Джамбазки, който се разследва от европарламента.  "ЕС и европейските институции се превръщат в Съветски съюз, където беше забранено всичко да казваш и да правиш. Това е перверзия! ЕС и европейските институции са перверзия", заяви Каракачанов. Според него Джамбазки е жертва на компромат, защото е неудобен. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ