ВМРО пита Кацаров дали депутатите ще влизат в парламента със "зелен сертификат"

ВМРО пита Кацаров дали депутатите ще влизат в парламента със зелен сертификат

ВМРО пита Кацаров дали депутатите ще влизат в парламента със "зелен сертификат"

Александър Сиди от ВМРО пита здравния министър Стойчо Кацаров ще се изисква ли "зелен сертификат" или тестове и от депутатите в парламента. Поводът е предстоящото свикване на 47-ото Народно събрание, в което по думите му има цяла група депутати, които "изградиха кампанията си върху антиваксърската теза, отричат маските и всички наложени мерки срещу Covid-19 и са категорично против "зеления сертификат". 

Ето защо Сиди отправя към Кацаров тези три въпроса: 

  • За влизане в сградата на парламента ще бъде ли изискван "зелен сертификат" от бъдещите народни представители?
  • Тъй като въведохте задължително тестване два пъти седмично на учениците, за да учат присъствено, възнамерявате ли да въведете такава мярка и за народните представители? 
  • Носенето на маски на закрито, което е задължително за всички българи, ще бъде ли задължителна мярка и за бъдещите народни представители?
     

От ВМРО посочват още, че "зелен сертификат" или отрицателен тест са задължителни за хората, работещи в МОЛ-овете, за медицинските работници, за персонала в заведенията.

"Каква е логигиката те да не са задължителни за хората, които реално ще управляват държавата и с какво сградата на парламента е по-различна като работно място от всички останали затворени центрове, в които работят хора? От друга страна въпросът с носенето на маски в парламента ние от ВМРО сме Ви го задавали и лично на Вас, тъй като Вие самият няколко пъти си позволихте да нарушите собствената си заповед и да стоите вътре без маска. Как ще гарантирате залъжителното носене на маски от депутатите в сградата на парламента", питат още от партията.

По отношение на тестовете логиката на въпроса на Сиди е следната: 240 народни представители се събират четири дни седмично, след което тръгват по избирателните си райони в цялата страна. "Как ще гарантирате живота и здравето на сънародниците ни, ако тези хора не бъдат тествани в началото и в края на работната им седмица? Нека и за тях важат правилата, които важат за децата ни. Така е справедливо, поне според мен", добавя Александър Сиди в писмото си до здравния министър. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ