ВОЛТ пред подписване на споразумение с „Продължаваме промяната“

ВОЛТ пред подписване на споразумение с „Продължаваме промяната“

 Има разговори между ВОЛТ и новата формация „Продължаваме промяната“, потвърди пред БНР Настимир Ананиев от ВОЛТ.

„Ние сме пред подписването на споразумение, което да осигури явяването на коалицията „Продължаваме промяната“. Проектът ни харесва, профилът ни харесва, харесват ни действията”, коментира той, като добави, че разговорите са започнали през уикенда. За разговори с ВОЛТ съобщиха публично вчера и основателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев

„Ако направим една равносметка на 46-ото Народно събрание, ще ми е интересно хората да кажат какво е свършило за цял мандат то. А тук видяхме за 4 месеца конкретни действия – борба с корупцията, спиране на капитали, вкарване на пари в хазната.“, добави Настимир Ананиев.

Според него паралелът с НДСВ е опит да се сугестират хората. Той смята още, че "политик" не трябва да бъде мръсна дума, и апелира за почтеност в политиката.

„Всеки политик казва – вярвайте ми. Политиците на прехода скъсаха това доверие между граждани и политици. Кирил и Асен искат да върнат това доверие.“, коментира той, като добави, че българите трябва да се почувстват европейци. Чрез този проект те ще имат тази възможност, подчерта Ананиев.

Според него скандалът с „Екогласност“ се подхранва от хора в БСП, като целта е да се навреди на целия проект.

В 46-ото НС нивото падна много ниско, което отблъсна хората, заяви още Ананиев. Според него много от избирателите са отвратени, а новият проект би дал възможност повече хора да бъдат активни на изборите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ