Вот на недоверие №3: Опозицията търси Борисов, шефът на парламента: „Духом е с нас”

Вот на недоверие №3: Опозицията търси Борисов, шефът на парламента: „Духом е с нас”

Дебатите по третия вот на недоверие, внесен от БСП, започнаха. Темата е здравеопазване и невъзможността на управляващите да направят успешна здравна реформа.

Традиционно дебатите започнаха с напрежение и размяна на реплики между управляващи и опозиция. От БСП се разгневиха, че премиерът Бойко Борисов и ресорният вицепремиер Валери Симеонов не присъстват в пленарна зала.

„Нормално ли е премиерът Борисов и ресорният вицепремиер Валери Симеонов да не присъстват в залата. От самото начало започвате да неглижирате този инструмент, какъвто е вота. Още повече, че гражданите очакват този, който ръководи държавата, да ти каже тежката дума по темата за здравеопазването”, заяви Георги Гьоков от БСП

В отговор шефът на парламента Цвета Караянчева обясни, че е разговаряла с премиера, но той е в Брюксел. „Вярвам, че той духом е с нас”, каза тя.

Дали ще е успешен вотът на недоверие, ще стане ясно следващата седмица, тъй като гласуването не може да е по-рано от 24 часа след дебатите. По-рано през годината имаше два опита БСП да свали правителството по темите „сигурност” и „корупция”, но неуспешни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ