"Възраждане" отново на протест срещу "зелените сертификати"

Възраждане отново на протест срещу зелените сертификати

"Възраждане" отново на протест срещу "зелените сертификати"

"Възраждане" организира още един протест с искане за отмяна на "зеления сертификат". Той ще се проведе на 23 февруари пред Министерския съвет от 11 часа преди обед, обяви на брифинг в парламента председателят партия "Възраждане" Костадин Костадинов. 

Решението идва след безрезултатното, според него, заседание вчера на работната група по темата, в която влизат експерти на правителството и такива, предложени от "Възраждане".

"Работната група не достигна до решение за премахване на "зеления сертификат", въпреки предоставените документи, цифри, факти. Смятаме, че нашите доводи и нашите аргументи бяха достатъчно добре мотивирани. От друга страна доминира политическо, не експертно мислене. Ние сме принудени да предприемем съответните политически ходове", заяви още Костадинов.

Това е вторият за тази година протест, организиран от партията, срещу "зеления сертификат". Първият беше пред парламента на 12 януари, като при провеждането му се стигна до сблъсъци между недоволните и представители на реда, имаше и опити за насилствено влизане в сградата на Народното събрание. 

Костадинов добави, че ще поставят и други искания. Не са съгласни с предлагания от правителството бюджет за тази година, с начина, по който се прилага правилникът за работа на Народното събрание (НС). В дневния ред на парламента не влизал и проектът на "Възраждане" за преодоляване "на ценовия скок и шок". 

Лидерът на "Възраждане" добави към проблемите и темата с Украйна и вчерашният, по думите му, "абсолютно безумен" Консултативен съвет за национална сигурност. "Шест часа коментирахме, че армията е зле, това не е държавна тайна, и после - нищо, една декларация, изпразнена от съдържание. Какъв беше смисълът?", каза Констадинов.

Според него заплаха за българската национална сигурност няма, няма да има и война. "Това го казаха всички наши конкретни отговорни фактори, имаше специално изслушване на шефовете на службите (в НС), няма заплаха и няма опасност - това беше казано от отговорните фактори в държавата. Заплаха за българската национална сигурност няма, няма и заплаха от война, няма и да има война", подчерта Костадинов, но упрекна правителството, че дори вербално не е изразило загриженост за нашите сънародници в Украйна. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ