Янев определи като екзотична идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат

Янев определи като екзотична идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат

Янев определи като екзотична идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат

Трябва да бъдем търпеливи и да оставим партиите да си свършат работата. Това заяви пед журналисти служебният премиер Стефан Янев относно политическата обстановка в страната.

„Тяхната отговорност и техният конструктивизъм ще проличат, надявам се в следващите дни, защото новоизбраните партии в българския парламент достатъчно добре осъзнават своята отговорност пред българските граждани. Мисля, че ще има конструктивен диалог. Нека ги оставим да работят на спокойствие и да не даваме отстрани рецепти какво и как трябва да се случи “, коментира Янев от Варна, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“.

Той нарече „екзотична” идеята служебният кабинет да остане с постоянен мандат, защото това решение трябва да мине с гласуване през парламента.

„Преди да се стигне до гласуване предполагам, че трябва да се мине през едни много сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат за коалиция, която да предложи нещо подобно. След това, служебният кабинет е съставен от хора експерти, от специалисти в своята област, които не са партийно свързани. Служебният кабинет е надпартиен. На тези хора не може да им се каже „отидете и свършете нещо”. Това е сложен въпрос, който не бих искал да коментирам, защото той  засяга свободната воля на всеки един от сегашния състав на кабинета”, допълни служебният премиер.

Той обяви като „далечна и почти невъзможна“ хипотеза да бъде премиер на второ служебно правителство. „Нека не обсъждаме нещо, за което няма предложение“, добави Янев.

Относно протестите пред столичната болница „Пирогов“ заради освобождаването на директора ѝ Янев обясни, че ако демонстрациите са организирани с конкретни искания, нека да ги има.

„Ако не са съдържателни, самите хора ще кажат дали тези протести са имали смисъл“, допълни той.

Премиерът призова да не се спекулира около инцидента при Шабла с падналия МиГ-29, защото разследването продължава.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ