Йордан Цонев: Пеевски няма връзка с ББР, проверихме го

Йордан Цонев: Пеевски няма връзка с ББР, проверихме го

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски няма никакво отношение към Българската банка за развитие и към големите кредити, които тя е отпускала. Tова заяви пред bTV зам.-председателят на партията Йордан Цонев.

„Нито Делян Пеевски, нито членове на неговото семейство, нито дружества, в които е участвал като бизнесмен не са вземали кредити – от гледна точка на това, че никога не е бил член на управителни съвети, не е бил мажоритарен собственик на дружества. Делян Пеевски няма отношения към тази банка (…) Миноритарните собственици никога не участват в управлението, те не вземат решения дали се вземат кредити, или не. Аз през годините съм имал различни акции, купени от борсата – какво отношение имам към управлението на дружествата? Купувате си акции от борсата, чакате дивидент и дотам“, каза Цонев.

Коментарът му идва, след като икономическия министър Кирил Петков по-рано заяви, че ББР е давала милиони на големи дружества и според журналистически разследвания някои от тях имат връзка с Пеевски. В банката влезе специална комисия, която да провери нейните практики.

„Не се притесняваме от журналистически разследвания. Притесняваме се ,когато един министър при първото си участие в медиите говори за журналистически разследвания, а не за факти – има голяма разлика“, добави Цонев.

„Ние сме правили тази проверка, ние сме искали документи. Г-н Пеевски на ръководството на партията ни е представил документи и ние знаем, че няма връзка“, отговори бившият депутат. По думите му Пеевски е дал документи и обяснения на няколко пъти, включително след казаното от министър Петков: „ДПС е сериозна политическа партия, не може да си позволи да знае, когато става въпрос за нейни депутати – даже за г-н Пеевски“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ