Задължават със закон поставянето на колани в автобусите

Задължават със закон поставянето на колани в автобусите

Задължават със закон поставянето на колани в автобусите

В Закона за пътищата ще бъде вкаран член за задължително поставяне на коланите в автобусите, съобщи днес във Варна председателят на Народното събрания /НС/ Цвета Караянчева, която участва в работата на 11-тия летен университет на младежката структура на ГЕРБ, предаде БТА.

Тя каза, че законът е сред приоритетните. На 4 септември той ще се гледа на комисия, а на 5 септември е второто четене на закона в зала. Караянчева посочи, че поема ангажимент това, което се предложи от колегите специалисти да бъде обсъдено и в най-кратък порядък ще бъде прието от НС.

Сред другите приоритети в работата на парламента през есента са социалните закони, които министерството и работната група обработваха през целия август, коментира председателят на парламента. Законът за хората с увреждания е чисто нов, той вече е на сайта на министерството. Сега има 30 дни обсъждания, след това междуведомствено съгласуване, ще мине през Министерски съвет и се надявам до края на септември той да е в Народното събрание, обясни тя и допълни, че се работи и по Закона за социалните услуги, който се очаква в парламента през ноември.

Караянчева поясни, че тя и нейните колеги ще осигурят взаимодействие и бързо преминаване на тези закони през НС, защото по думите й "знаем колко са важни както Законът за пътищата, така и социалните закони".

За предстоящата есенна сесия председателят на парламента коментира, че се надява колегите й от всички парламентарни групи да бъдат диалогични, да работим по политики, а не на база на лични нападки. "Разбира се ще чуем и посланията, които ще отправят председателите на Парламентарни групи, но моите препоръки и надежди са да работим за хората, да бъде диалогични и последователни в своите политики, обобщи председателят на НС.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ