Започна визитата на Борисов в Москва

Започна визитата на Борисов в Москва

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Москва, заедно с водената от него делегация, в която влизат вицепремиера Томислав Дончев и министрите на финансите - Владислав Горанов, на енергетиката - Теменужка Петкова, на туризма - Николина Ангелкова, на културата - Боил Банов, както и изпълнителният директор и член на УС на "Булгартрансгаз" ЕАД Владимир Малинов.

Визитата е двудневна като още днес се предвиждат срещи с премиера Дмитрий Медведев и президента Владимир Путин. Борисов носи като подарък на руския президент Владимир Путин позлатена икона на Христос Вседържител, рисувана от светогорски монах. Той е бил на пост и молитва, докато я е рисувал и това й придава особена стойност за вярващите християни.

По предварителни информации срещата с Путин ще бъде в Кремъл след 14 ч. Към 16:30 - 17 ч. двамата с Борисов ще дадат обща пресконференция.

На летището в руската столица Борисов и българската делегация бяха посрещнати от посланика ни в Москва Бойко Коцев и официални руски лица, става ясно от снимка, публикувана в официалния фейсбук профил на нашия премиер.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ