Зеехофер продължава да иска едностранна гранична политика

Зеехофер продължава да иска едностранна гранична политика

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер продължава да държи на мнението си, че за справяне с миграцията са необходими едностранни мерки на германските граници, съобщи ДПА.

Зеехофер, който е лидер на баварските съюзници на канцлерката Ангела Меркел, иска да започне да връща мигрантите на германските граници, ако те вече са се регистрирали като кандидати за убежище другаде в Европа, предаде БТА.

Меркел настоява, че подобни едностранни решения ще създадат проблеми със съседите на Германия и ще подкопаят солидарността в Европейския съюз.

Канцлерката е подложена на натиск да постигне на срещата на върха на ЕС тази седмица обща стратегия за намаляване на миграцията и да убеди своя вътрешен министър да я подкрепи.

Разногласията предизвикват спекулации, че Меркел и Зеехофер може да се разделят, което да сложи край на сегашното германско правителство месеци след встъпването му в длъжност и евентуално дори на управлението на канцлерката.

Източници от заседание на парламентарна комисия, на което е присъствал Зеехофер, обаче казаха, че той смята предприемането на едностранни действия за необходимо, независимо какво ще реши ЕС.

Александър Добринт от Християнсоциалния съюз на Зеехофер заяви, че партията е готова да въведе новия граничен контрол още следващата седмица.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ