А1 грабна четири отличия на PR Приз 2018

А1 грабна четири отличия на PR Приз 2018

А1 грабна четири отличия на PR Приз 2018

Най-големият телекомуникационен оператор А1 получи четири отличия на тазгодишните награди за най-добри постижения в комуникационния бранш PR Приз, организирани от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

Компанията спечели две първи, една втора и една трета награда за кампании, които реализира под бранда Мтел през 2017 г.

А1 бе отличена с първо място за кампанията в подкрепа на българския спорт „Хайде да гледаме финала на ATP Finals с Григор Димитров”. Телекомът предостави безвъзмездно правата за излъчване на шампионския мач на Григор Димитров от финалите на ATP в Лондон на национални телевизии в България. Мачът, с който най-добрият ни тенисист стигна до рекордната трета позиция в ранглистата, беше гледан от над 1 милион зрители. Решението на А1 получи над 250 публикации в медиите, а във Facebook кампанията генерира 900 000 reach, 21 440 реакции, 1 558 споделяния и 1 714 коментара.

Спортните канали на A1 получиха още едно признание – техният старт бе отличен с трета награда в категорията „Комуникационен проект на медия”. За първите три месеца от своето начало каналите постигнаха отразяване от над 1 000 публикации в медиите и 3 100 000 reach във Facebook.

Телекомът получи първа награда и в категория „Кризисни комуникации” с кампанията „Мтел, защо не мога да гледам „Сам вкъщи” на Коледа?” за успешното комуникиране на авария, причинена от пожар в трафопост. В дните преди Коледа А1 успя до достигне до всички засегнати клиенти и получи позитивна обратна връзка заради бързата реакция и прозрачния подход в общуването с тях.

Освен това журналистическият конкурс Mtel Media Masters отново получи отличие от PR приз. Изданието през 2017-а – „Чия е петата власт” – взе втора награда в категорията „специално събитие” за церемонията по награждаването на най-добрите журналистически материали. Събитието, на което присъстваха 250 гости, бе отразено от над 50 медии. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ