София става балканска столица на предприемачеството на 7 юни

София става балканска столица на предприемачеството на 7 юни

София става балканска столица на предприемачеството на 7 юни

София се превръща в балканска столица на малкия и средния бизнес на 7 юни, когато над 400 представители на деловите среди ще дойдат за Балканската конференция на малките и средни предприятия. Домакин е Сдружението за подпомагане на малкия и средния бизнес "Обединени бизнес клубове" с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Българската агенция за инвестиции, съобщиха организаторите.

Обединени бизнес клубове ще раздаде за първи път награди в подкрепа на малкия и средния бизнес в България. Призовете ще бъдат в 9 категории - държавна власт, местна власт, финансови институции, медии, големи компании, иновативност, най-бързо развиващи се компании, социална отговорност и женско предприемачество. Отличията са по повод 5-ия рожден ден на сдружението и ще бъдат връчени по време на конференцията, която ще се състои в хотел "Хилтън".

Над 150 предприемачи от Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Република Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, както и от Италия, вече са потвърдили присъствието си на форума, който ще се състои по иновативен начин, е заявил председателят на Управителния съвет на ОБК Веселин Халачев, цитиран в прессъобщението. Заявките на българските представители на малките и средни предприятия са над 300. По време на конференцията те ще имат възможност да намерят клиенти, инвеститори и партньори чрез специалните b2b срещи.

Дискусионната част на конференцията ще се фокусира върху европейските политики за развитието на малкия и средния бизнес през призмата на Small Business Act (нормативният акт на Европейската комисия за развитието на малките и средни предприятия), балканското партньорство за повече пазари, дигиталния пазар, европейските фондове и програми, както и върху достъпа до иновации.

За участие са поканени вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на земеделието Румен Порожанов, представители на Европейския парламент, Европейската комисия, посланици, представители на местни и европейски бизнес организации и търговски камари.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ