7 нови дисциплини в Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г.

7 нови дисциплини в Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г.

Седем нови дисциплини ще бъдат включени в Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г., което ще насърчи участието на повече жени атлети.

Изпълнителният съвет на Международния олимпийски комитет (МОК) в сряда одобри добавянето на женски единични състезания по бобслей и свободен стил биг еър, както и по шорттрек смесена щафета, смесени отбори при ски скоковете, ски акробатиката и сноуборда, съобщи bulgarian.cri.cn.

„Добавянето на тези нови спортове за игрите в Пекин през 2022 г. отразява постоянния ни ангажимент да направим програмата на олимпийските игри по-млада и балансирана в полово отношение", каза директорът на МОК Кит Макконъл.

На Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. ще участват повече жени атлети в сравнение с други зимни олимпиади, като квотата за тях е увеличена от 41% на 45,44%.

В сряда Изпълнителният комитет на МОК одобри и програмата за състезанията в Токио през 2020 г. Бе направено и предложение на игрите в Париж през 2024 г. да бъдат добавени нови спортове, които ще бъдат одобрени на заседанието на МОК през 2019 г., а квотите за тях финализирани през декември 2020 г.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ